inloggen  |  aanmelden

Opening wandelboulevard Sint-Annaland

Gepubliceerd op: 29 Oktober 2013

Op 30 augustus 2013 is door wethouder Hommel van de gemeente Tholen en gedeputeerde mevrouw Schönknecht de wandelboulevard langs de jachthaven van Sint-Annaland officieel geopend. Deze wandelboulevard is onderdeel van het grotere project/gebiedsontwikkeling Havengebied Sint-Annaland, dat in de komende periode door de gemeente Tholen wordt ontwikkeld. 


De wandelboulevard vormt de verbinding tussen het dorp Sint-Annaland en de locatie bij het chaletpark, het strandje en de parkeervoorzieningen bij de jachthaven van Sint-Annaland. De wandelboulevard is mede tot stand gekomen dankzij een Europese Interreg IVA subsidie met de naam Transcoast. 

Een speciaal element in de wandelboulevard wordt gevormd door de trap met geïntegreerde hellingbanen, die het dorp verbindt met het havenplateau. De scheiding wordt gevormd door een waterkering met een hoogte van + 5.80 m NAP. Het dorp ligt op een niveau van circa +1 m NAP; het plateau ligt op een niveau van + 3,50 m NAP. Dor de hellingbanen is de trap nu ook toegankelijk voor minder-validen, mar in de praktijk maken ook fietsers van de hellingbanen gebruik.

Door WDAdvising B.V. werd de projectmanager geleverd voor het gehele project Havengebied Sint-Annaland in het algemeen en voor de begeleiding van het Interreg-traject in het bijzonder. 

Foto: ​Trap met hellingbanen als verbinding tussen dorp en havenplateau.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...