inloggen  |  aanmelden

Ontwerpwedstrijd moet Eindhovens straatbeeld 'pimpen'

Gepubliceerd op: 27 Juni 2012

Eindhoven daagt ontwerpers uit om vernieuwende oplossingen te vinden die de openbare ruimte opleuken en toegankelijker maken. Dat doet het in de vorm van de internationale ontwerpwedstrijd Your Street. De drie beste concepten worden gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week.

 

Your Street werd vorig jaar gelanceerd in Kaapstad. De ontwerpwedstrijd kreeg zoveel bijval en belangstelling dat Eindhoven er nu een vervolg aan geeft, in samenwerking met de Zuid-Afrikaanse initiatiefnemer. De stad nodigt ontwerpers en conceptmakers uit om mee te denken over verbetering van de openbare ruimte. Het gaat daarbij om toepassingen en oplossingen die het straatleven veranderen, vergemakkelijken of verbeteren. Deelnemers kunnen hun ideeën, toepassingen en oplossingen vanaf 20 juni online indienen via: www.designindaba.com/yourstreet.

Een selectiecommissie selecteert de tien concepten die het meest haalbaar zijn, er esthetisch het best uitkomen, maar ook een innovatief gehalte hebben en de omgeving het meest positief beïnvloeden. De internationale jury bepaalt vervolgens welke drie concepten daarvan het beste zijn. Deze worden gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week.

 

Voor de beste twee concepten stellen Dutch DFA en gemeente Eindhoven geld beschikbaar - 10.000 euro voor de winnaar en 5.000 euro voor de tweede plaats - om de plannen daadwerkelijk uit te voeren.

 

Bron: Capital D


Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...