inloggen  |  aanmelden

Oldtimers weren uit bebouwde kom

Gepubliceerd op: 8 Augustus 2012

Het aantal oldtimers - personenauto’s van 25 jaar en ouder – neemt toe in Nederland. Zonder daar extra maatregelen voor te nemen, kunnen deze vervuilende auto’s een negatieve invloed hebben op de uitstoot van schadelijke stoffen. Dat meldt het Planbureau voor de Leefomgeving.

 

Oldtimers stoten veel meer stikstofoxiden en fijn stof uit dan moderne auto’s die veelal voorzien zijn van katalysatoren. Het gebruik van oude auto’s neemt echter toe. Het zijn niet alleen meer liefhebbers die er zo af en toe een ritje mee maken, ook maken steeds meer mensen er dagelijks gebruik van. Dat komt omdat oldtimers nog altijd belastingvoordelen genieten.  Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving kan de uitstoot van de oldtimers alleen worden beperkt door landelijk een milieuzone in te stellen en deze auto’s uit de bebouwde kom te weren.

 

Milieudefensie pleit daarnaast voor het aanpakken van de belastingvoordelen bij de oldtimers. Veel oldtimers genieten een vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting. Daarmee maakt de overheid het volgens Milieudefensie onterecht aantrekkelijk om auto’s ouder dan 30 jaar aan te schaffen en daarmee de lucht te vervuilen.

 

Bron: binnenlandsbestuur.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...