inloggen  |  aanmelden

Oegstgeest heeft sterkste woningmarkt

Gepubliceerd op: 13 Februari 2014

De gemeente Oegstgeest is in 2013 de best presenterende gemeente van Nederland op het gebied van de woningmarkt. Woningbezitters in de regio's Amsterdam en Den Haag hebben de meeste kans om hun huis te verkopen. Dit blijkt uit onderzoek van Woningmarktcijfers.nl in opdracht van het magazine Vastgoed.
 

De ranking voor gemeenten is bepaald op basis van een zevental criteria. Het gaat om de hoogte van de koopsom, de ontwikkeling van de koopsom, de ontwikkeling van het aantal transacties. Daarnaast is gekeken naar de ontwikkeling van het woningaanbod en transacties ten opzichte van de koopvoorraad. Tenslotte de theoretische verkooptijd. Dit instrument meet de snelheid in maanden waarmee het gehele aanbod kan worden verkocht op basis van de transacties in de afgelopen 12 maanden. Op basis van deze criteria kunnen de marktontwikkelingen van bestaande koopwoningen per gemeente op een objectieve manier in beeld worden gebracht.
 
De volledige lijst is te vinden op de website van Woningmarktcijfers.nl. De Nederlandse lijst wordt aangevoerd door de gemeente Oegstgeest met een eindscore van 8,9. Ook tien andere gemeenten scoren hoger dan een 8. De lijst wordt afgesloten door Menterwolde in Groningen met een score van 2,1. Ook andere gemeenten in Groningen scoren laag, zoals Delfzijl, Vlagtwedde en Veendam. Hetzelfde geldt voor Achtkarspelen in Friesland.
 

Een greep uit ons leveranciersregisterDe ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...