inloggen  |  aanmelden

Nuon-Heijmans gaan oplaadpunten Amsterdam beheren

Gepubliceerd op: 14 Januari 2016

De combinatie Nuon-Heijmans gaat in opdracht van de gemeente Amsterdam het aantal laadpalen in Amsterdam fors uitbreiden. Ook verzorgen beide bedrijven de komende zeven jaar het beheer en de exploitatie van alle nieuwe en bestaande openbare laadpunten. De stad wil dat er 4.000 openbare oplaadpunten in Amsterdam staan in 2018.

De stroom die de oplaadpunten leveren wordt opgewekt door Windpoort, een windmolenpark van Windgroep Holland en Nuon in het Westelijk Havengebied. Ook start nog in 2016 een proef met het koppelen van de laadsnelheid aan de actuele hoeveelheid opgewekte windenergie. Het onderhoud aan het netwerk wordt uitgevoerd met elektrische voertuigen. Met deze aanbesteding wil de gemeente een flinke stap zetten om een belangrijke doelstelling uit de Agenda Duurzaam Amsterdam, namelijk de koppeling van duurzame energie aan het oplaadnetwerk voor elektrische auto's, te behalen.
 
Naast duurzaam opgewekte energie spelen technische innovaties zoals 'slim' laden de komende jaren een belangrijke rol in de aanleg van het oplaadnetwerk. Met slim laden wordt de vraag naar energie van elektrische rijders en de beschikbare energie op elkaar afgestemd door het laadnetwerk, wat scheelt in energiegebruik en kosten. Ook gebruiksgemak voor elektrische rijders en een goede dienstverlening staan centraal in het nieuwe contract. Door de verzoeken van elektrische rijders voor oplaadpunten te combineren met gebruiksgegevens van de laadpalen, weet de stad precies waar het netwerk moet worden uitgebreid en kan de vraag zelfs worden voorspeld.

Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...