inloggen  |  aanmelden

Noordoostpolder wint Klimaatbokaal

Gepubliceerd op: 18 Februari 2014

De gemeente Noordoostpolder mag zich een jaar lang de meest klimaatvriendelijke gemeente van Flevoland noemen. Noordoostpolder werd vrijdag uitgeroepen tot winnaar van de Klimaatbokaal vanwege de grote inspanningen op het gebied van energie en klimaat het afgelopen jaar.
 

De Klimaatbokaal is voor de zevende keer uitgereikt door Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF). Alle zes Flevolandse gemeenten deden mee in de race om de wisseltrofee. NMFF is blij met het belang dat de gemeenten hechten aan het winnen van deze prijs. Vera Dam, directeur van de NMFF: "Energie, klimaat en duurzaamheid staan hoog op de agenda bij gemeenten; dat merken we elk jaar weer. Een energieneutraal Flevoland is echt binnen handbereik."
 
De gemeente Noordoostpolder heeft dit jaar veel in gang gezet om bewoners zelf stappen te laten nemen, o.a. door het lanceren van de Zonnekaart, het in stand houden van een subsidie voor zonnepanelen en zonneboilers, en het instellen van een duurzaamheidslening. Bewonersinitiatieven gericht op energiebesparing, zoals de Pioniers van de Toekomst, kregen steun van de gemeente. Ook duurzame mobiliteit stond het afgelopen jaar hoog op de gemeentelijke agenda, zoals tijdens het CO2-dieet. Tot slot was de gemeente Noordoostpolder een krachtige en mondige tegenstander van de winning van schaliegas in de polder.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...