inloggen  |  aanmelden

Noord-Veluwe start met ondersteuning duurzame projecten

Gepubliceerd op: 2 Oktober 2013

Zeven Noord-Veluwse gemeenten, Provincie Gelderland en Liander gaan samen kansrijke duurzame projecten ondersteunen. Hiermee willen ze meer vaart zetten achter de besparing op fossiele brandstoffen, de opwekking van duurzame energie, gebruik van biomassa en het realiseren van meer werkgelegenheid.

De samenwerking gebeurt vanuit het Innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe (IGEV). IGEV Projectontwikkeling gaat kansrijke projecten ondersteunen die voldoende bijdragen aan energiebesparing, duurzame opwekking of een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een biobased economie. Het gaat om projecten die maatschappelijk wenselijk en in principe rendabel zijn maar toch niet autonoom door de markt worden gerealiseerd. IGEV levert een inhoudelijke bijdrage aan het businessplan, op basis waarvan de initiatiefnemer(s) en financiers een investeringsbesluit kunnen nemen. De projecten die voor ondersteuning in aanmerking komen, bevinden zich bij voorkeur op de Noord-Veluwe.
 
De gemeenten, Liander en Provincie Gelderland hebben het afgelopen half jaar via een businessplan de haalbaarheid onderzocht. IGEV Projectontwikkeling kan dus nu daadwerkelijk worden opgezet en van start gaan. Het businessplan en straks de uitvoering is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van Provincie Gelderland.

Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...