inloggen  |  aanmelden

Noord-Nederland investeert in trein, bus en knooppunten

Gepubliceerd op: 23 November 2016

Meer treinen en bussen op drukke trajecten. Moderne voorzieningen voor de overstap tussen bus, trein, fiets en auto. Experimenten met duurzaam en zelfrijdend OV. Dat is de kern van de OV Ontwikkelagenda die de gezamenlijke ambities van overheid, vervoerders en reizigersorganisaties in het Noorden bevat. De agenda bevat 50 projecten die bijdragen aan een betere bereikbaarheid van Noord-Nederland.

Bereikbaarheid gaat over meer dan bussen en treinen. Zowel in stedelijk als het landelijk gebied van Noord-Nederland is het van belang dat alle vormen van mobiliteit goed op elkaar aansluiten. Henk Brink, gedeputeerde van Drenthe en bestuurlijk opdrachtgever `Anders Benutten': "We geven prioriteit aan betaalbare en houdbare initiatieven om voorzieningen bereikbaar te houden, ook in het landelijk gebied. Met de projecten uit `Anders Benutten' in de OV Ontwikkelagenda wordt hieraan een goede invulling gegeven."
 
Johannes Kramer, gedeputeerde van Fryslan en voorzitter van de OV en Spoortafel: "In het Noorden trekken we als het om OV gaat nadrukkelijk gezamenlijk op. Al het openbaar vervoer moet door de reiziger als een geheel ervaren worden." Daarom investeert Noord-Nederland - behalve in meer treinen, meer bussen en betere overstappen - ook in goede parkeervoorzieningen voor auto en fiets. Moderne HUB's en OV-plushaltes zullen zorgen voor een snelle en comfortabele overstap tussen bus, trein, fiets en auto.
 
De OV Ontwikkelagenda Noord-Nederland is de gezamenlijke agenda van 16 partners in het OV: provincies, grote steden, reizigersorganisaties, vervoerbedrijven, OV bureau en ProRail. Aan de OV en Spoortafel Noord-Nederland maken zij afspraken over het verbeteren van het OV in het Noorden. Alle deelnemers realiseren zich dat intensieve samenwerking kan zorgen voor een fors beter OV. "Ik zie dat we - stap voor stap - bouwen aan een betere reis van deur tot deur voor onze reizigers van, naar en in het Noorden", aldus Ineke van Gent, regiodirecteur van NS. De 16 partners zullen er samen op toezien dat de 50 projecten leiden tot concrete resultaten voor de reizigers.

Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...