inloggen  |  aanmelden

Noord Friese platteland aangesloten op snel internet

Gepubliceerd op: 26 April 2016

Het Noord Friese platteland in de regio Dokkum en de Waddeneilanden Schiermonnikoog en Ameland worden in gestaag tempo aangesloten op snel internet. De behoefte is groot en het gebruik door bewoners en ondernemers is twee keer zo hoog als in de rest van Nederland, zo blijkt bij het glasvezelproject van kabelmaatschappij Kabelnoord.

De kabelmaatschappij gaat de komende jaren ruim 28.000 adressen in haar werkgebied aansluiten op het nieuwe glasvezelnetwerk. Het project startte in 2014 met de aanleg van glasvezel in wijken van Dokkum en in Kollum. Vorig jaar september startte de aanleg in Schiermonnikoog, het eerste Waddeneiland van Nederland dat volledig wordt voorzien van een glasvezelnetwerk. Daarna volgden Ameland, de dorpen Feanwalden en Ternaard en de binnenstad van Dokkum.
 
Bijzonder was de aanleg van het buitengebied van Sibrandahus, waar met steun van Provincie Friesland bewoners zonder kabelaansluiting werden voorzien van een gratis glasvezelnetwerk. Na fase 1 van het project, die deze zomer afloopt, zijn 16.740 adressen aangesloten. In 2020 zijn dat er 28.590, ruim 2000 meer dan het huidige aantal kabelaansluitingen. In tegenstelling tot andere projecten wordt bij klanten de traditionele coaxkabel zonder tariefsverhoging vervangen door glasvezel.

Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...