inloggen  |  aanmelden

Nijmegen stelt prioriteiten voor woningmarkt

Gepubliceerd op: 19 Februari 2014

Nijmegen kiest er voor om de prioriteit voor nieuwbouw te leggen in de Waalsprong, het Waalfront en de centrumzijde van het Centraal Station. Dat betekent ook herprogrammering en een nieuwe fasering van een aantal projecten en een terughoudend beleid voor nieuwe initiatieven.
 

Dat blijkt uit het rapport `De Nijmeegse Woningmarkt 2013-2020'. De rapportage geeft de uitkomsten van verschillende onderzoeken naar de woningmarkt, zowel regionaal als lokaal. Uit de onderzoeken blijkt dat Nijmegen nog jaren zal groeien en jaarlijks behoefte heeft aan 625 tot 900 nieuwe woningen. Om concurrentie tussen de projecten grotendeels te voorkomen krijgen de verschillende gebieden een eigen accent. In de Waalsprong komt de nadruk te liggen op laagbouwwoningen, in het Waalfront en Centraal Station komen voornamelijk etagewoningen.
 
Nieuwe initiatieven worden kritisch bekeken. In principe is de gemeente zeer terughoudend in het toevoegen van woningbouw in de bestaande stad. Uitzondering zijn vormen van wonen en zorg in wijken waar nog tekorten zijn. Er is vooral vraag naar woningen in echt `stedelijke woonmilieus' en in `groenstedelijke woonmilieus'. In de bestaande stad is geen ruimte voor wijken met een groenstedelijk karakter. Nieuwe groenstedelijke woonmilieus moeten daarom in de nieuwe wijken worden gemaakt.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...