inloggen  |  aanmelden

Nijmegen neemt warmtenet in gebruik

Gepubliceerd op: 11 Maart 2015

De gemeente Nijmegen heeft het Warmtenet in gebruik genomen. Nijmegen krijgt met het warmtenet een milieuvriendelijke energievoorziening voor de nieuwbouw in het Waalfront en de Waalsprong. De restwarmte van Afvalenergiecentrale ARN in Weurt gaat op termijn veertienduizend woningen en bedrijven verwarmen. 

Daarmee zorgt elk huishouden voor 70 procent minder CO2-uitstoot. Alle huishoudens in de Waalsprong kregen voor de start van het warmtenet Nijmegen een afvalzak. De verwerking van een volle zak met restafval zorgt nu voor zeven douchebeurten. In het Warmtenet Nijmegen werken gemeente Nijmegen, Nuon, ARN Afvalenergiecentrale B.V., Alliander en de provincie Gelderland samen. Ook het rijk heeft bijgedragen met een Green Deal.
 
De kachel van het warmtenet is afvalenergiecentrale ARN. De restwarmte van de centrale wordt gebruikt om huizen te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarna gaat het water afgekoeld terug naar ARN. De eerste 3700 woningen zijn net aangesloten. Dit warmtenet is later makkelijk uit te breiden in de bestaande stad en de regio en is ook geschikt om nieuwe warmtebronnen en -gebruikers op aan te sluiten.

Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...