inloggen  |  aanmelden

Nijmegen koploper Lokale Duurzaamheidsmeter

Gepubliceerd op: 1 April 2014

Nijmegen staat bovenaan in de nieuwste editie van de Lokale Duurzaamheidsmeter. Deze duurzaamheidsmeter bestaat uit drie vragenlijsten die zijn gebaseerd op de drie dimensies van duurzame ontwikkeling: People, Planet en Profit. De eindscores van die vragenlijsten bepalen het duurzaamheidsgehalte van een gemeente.
 

Nijmegen scoort breed maar heeft vooral veel ingezet op een groot warmtenet, bussen op groengas en duurzame energie. Samen met partners in de stad is veel energie bespaard met zonnepanelen en isolatiemaatregelen. Dat blijkt ook uit het energieverbruik van de stad. Sinds 2008 is het energieverbruik met zeven procent gedaald terwijl het aantal bewoners is toegenomen. Nijmegen haalde op de duurzaamheidsmeter een score van 97 procent. Breda en Leeuwarden volgen op de voet met scores van 94 procent en 93 procent.
 
Bijna 100 gemeenten hebben meegedaan aan de Lokale Duurzaamheidsmeter 2013. Deze meter geeft aan welke ambities en initiatieven een gemeente heeft op het gebied van duurzame ontwikkeling. Het instrument bestaat sinds 1999 en is ontwikkeld door COS Nederland, de vereniging van centra voor internationale samenwerking. Via de website www.duurzaamheidsmeter.nl zijn de vragenlijsten ingevuld. Via dezelfde website zijn ook de eindscores van alle andere gemeenten te bekijken.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...