inloggen  |  aanmelden

Nijmegen is groenste stad van Europa

Gepubliceerd op: 23 Juni 2016

Nijmegen mag zich in 2018 een jaar lang Green Capital of Europe noemen. Dit is bekend gemaakt tijdens de finale van de European Green Capital Award in Ljubljana. Nijmegen liet de concurrenten ’s-Hertogenbosch en de Zweedse stad Umea achter zich.

Na de schriftelijke ronde, eerder dit jaar, plaatste Nijmegen zich als eerste voor de finale. Een brede Nijmeegse delegatie heeft de jury ervan weten te overtuigen dat Nijmegen echt de meeste aanspraak diende te maken op de titel.
 
Burgemeester Bruls, die de Nijmeegse delegatie leidde, is erg trots: “Deze prijs is te danken aan een grote en enthousiaste groep ‘groene doeners’ die ervoor zorgen dat onze stad steeds duurzamer wordt. Zij bewijzen dat een betere wereld bij jezelf begint. Bij je gezin, je eigen buurt. Bij je werkplek, je eigen bedrijf. Het is dan ook dankzij onze inwoners dat Nijmegen de duurzame hoofdstad van Europa is geworden. Zij zeggen volmondig I am Green Capital”.
 
Sinds 2008 reikt de Europese Commissie jaarlijks de Green Capital Award uit. Stockholm, Hamburg, Vitoria-Gasteiz, Nantes, Kopenhagen, Bristol, Ljubljana en Essen kregen al eerder de prestigieuze titel. Het doel is lokale inspanningen voor milieu, duurzame economie en leefomgeving op Europese schaal te onderkennen. De winnende stad is een rolmodel voor andere Europese steden.

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...