inloggen  |  aanmelden

Nijmegen investeert in betere fietsvoorzieningen

Gepubliceerd op: 2 Februari 2016

De gemeente Nijmegen trekt in 2016 1,8 miljoen uit voor nieuwe fietsprojecten. Het gaat dan onder meer om uitbreiding van regionale snelfietsroutes, de aanleg van betere fietsroutes naar de wijken Lindenholt en Dukenbrug en het fietsvriendelijk maken van drempels en verkeerslichten. Tussen 2016 en 2018 wil de gemeente 5 miljoen extra investeren om fietsen in Nijmegen nog aantrekkelijker te maken.

In 2016 gaat de gemeente in de hele stad aan de slag met fietsvriendelijke maatregelen. Zo wordt het laatste deel van het snelfietspad Nijmegen-Beuningen afgerond, starten de plannen voor de snelfietsroutes Dukenburg en binnenstad. Ook komen er fietsstraten en krijgen stoplichten een fietsvriendelijkere afstelling. Daarnaast is er veel aandacht voor het verwijderen van overbodige obstakels zoals paaltjes.
 
Dat staat in de `programmering fiets 2016-2018'. Hierin staan de fietsprojecten en -initiatieven die vanaf 2016 prioriteit krijgen. Dat betekent dat ze volgend jaar worden uitgevoerd, opstarten of worden onderzocht op haalbaarheid. Het fietsprogramma wordt jaarlijks geactualiseerd en aangepast als dat nodig is.

Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...