inloggen  |  aanmelden

Nijmegen geeft schone schepen korting

Gepubliceerd op: 25 Januari 2016

Vanaf 1 januari 2016 krijgen binnenvaartschepen met een Green Award 15 procent korting op de havengelden in Nijmegen. Hiermee wil de grootste binnenhaven van Nederland de ontwikkeling van duurzame scheepvaart stimuleren. Dankzij deze maatregel gaat Nijmegen deel uitmaken van het internationale Green Award programma waaraan 16 binnenhavens en 573 schepen deelnemen.

Green Award is in 1994 in de zeevaart ingevoerd om de kwaliteit en veiligheid van de zeeschepen te bevorderen. Sinds 2011 bestaat er ook het Green Award certificaat voor de binnenvaart. Over de hele wereld worden schepen en rederijen door Green Award gecertificeerd op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu. Niet alleen havens en gemeenten werken mee aan het stimuleren van schone scheepvaart, ook 9 andere bedrijven, waaronder 5 banken, bieden voordelen aan binnenvaartschepen met een Green Award.
 
Wethouder Harriet Tiemens vindt het belangrijk om duurzame schepen te belonen: "Als grootste Nederlandse binnenhaven aan de drukst bevaren rivier van ons land is het bevorderen van schonere schepen heel belangrijk. Als de gemeente met een korting op de havengelden eraan kan bijdragen dat een steeds groter deel van de 165.000 schepen die hier jaarlijks voorbijvaren of aanleggen `groener' wordt, is dat goed voor de Nijmeegse en nationale doelen op het gebied van duurzaam vervoer en betere luchtkwaliteit. Het Green Award programma is een goed instrument om dat te bevorderen."

Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...