inloggen  |  aanmelden

Nijmegen gebruikt duurzaam beton

Gepubliceerd op: 15 Oktober 2015

Op vrijdag 16 oktober start in Nijmegen de aanleg van een nieuw Park&Ride terrein bij de Ovatonde in Nijmegen-Noord. Bijzonder is dat het terrein wordt aangelegd met duurzaam beton. Nijmegen is de eerste gemeente in Nederland die beton met gerecyclede bouwgrondstoffen gebruikt. 

De nieuwe P&R wordt aangelegd door aannemer Reef uit Wijchen, met duurzaam beton van De Hamer uit Malden. Het beton is energiezuinig doordat betonpuin en versleten bestratingsmateriaal hergebruikt worden. Dat scheelt veel energie, CO2-uitstoot en primaire grondstoffen zoals zand en grind.
 
Als de ervaringen met het beton positief zijn, wil de gemeente Nijmegen standaard duurzaam beton gebruiken bij straatwerk. Voor een stad als Nijmegen levert dat een energiebesparing op die vergelijkbaar is met het energiegebruik van honderden woningen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in december 2015 afgerond. Dan kan de P&R in gebruik worden genomen.

Een greep uit ons leveranciersregisterFides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...