inloggen  |  aanmelden

Nijmegen en Den Bosch finalisten Europese Groene Hoofdstad 2018

Gepubliceerd op: 11 Mei 2016

De Nederlandse steden Den Bosch en Nijmegen zijn naast Umeå (Zweden) doorgedrongen tot de finale voor Europese Groene Hoofdstad 2018. Dit heeft de Europese Commissie vandaag bekend gemaakt. De titel wordt elk jaar toegekend aan één Europese stad, om die te bekronen voor prestaties op het gebied van ecologische duurzaamheid. Steden met meer dan 100 000 inwoners kunnen deelnemen.

Den Bosch zet onder andere in op het verduurzamen van woningen en bedrijven. De gemeente beperkt het verkeer in de binnenstad en moedigt het gebruik van elektrische auto's door de ontwikkeling van laadinfrastructuur. Ook werkt de stad eraan om gemeentelijke eigendommen koolstof - neutraal te maken in aanloop naar 2020.
 
In Nijmegen staat het bouwen aan een duurzame leefomgeving ook zeer hoog op de agenda. Met bijzondere aandacht voor gezondheid en innovatie. De stad, erkent de transformatie naar een kringloop economie. Nijmegen zet in op hernieuwbare energie door een nieuw warmtenet. Denk aan duizenden woningen die worden verwarmd met restwarmte van een afvalenergiecentrale. Verder worden er dit jaar vier windturbines gebouwd.
 
De titel Groene Hoofdstad van Europa werd in het leven geroepen als een initiatief dat inspanningen beloont, steden tot verdere actie aanspoort, beste praktijken onder de aandacht brengt en de uitwisseling van deze praktijken tussen Europese steden aanmoedigt. De winnaars worden op 22 juni 2016 in Ljubljana (Slovenië), de huidige Groene Hoofdstad bekendgemaakt.

Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...