inloggen  |  aanmelden

Nieuwegein geeft nieuwe dimensie aan parkeren

Gepubliceerd op: 8 Oktober 2012

Nieuwegein heeft twee nieuwe parkeergarages in gebruik genomen waarbij een verrassend concept is toegepast. In de parkeergarages draait alles om beleving en kunstvormen. De kunstwanden, lichtwanden en muzikale kunstwerken zijn niet alleen mooi, maar hebben ook een praktische insteek. Ze maken het vinden van in- en uitgangen en de auto een stuk eenvoudiger.

 

Nieuwegein maakt een bezoek aan de garages Stadshuis en Het Theater een verrassende belevenis.  De wanden van de garages zijn voorzien van kunstwerken in beeld- en lichtvormen en de ruimte krijgt een extra dimensie door de toevoeging van muziekgeluiden in de verschillende zones. De gemeente heeft verschillende kunstenaars de gelegenheid gegeven om de garages als drager van kunsttoepassingen aan te wenden. De kunstwerken geven de garages een unieke, eigen identiteit, maar zorgen ook voor een prettige beleving van de ruimtes. Dit in tegenstelling tot de vrij saaie uitstraling van de doorsnee-parkeergarage.

 

De garages zijn onderdeel van de vernieuwing van het centrum van Nieuwegein. Volgens de gemeente is de combinatie van geluid, licht en kunst in een parkeergarage ‘een wereldprimeur’. Met de twee innovatieve garages dingt de gemeente Nieuwegein mee naar de European Parking Award 2013.

 

Bron: telegraaf.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...