inloggen  |  aanmelden

Nieuwe standaard voor regelsystemen verkeersmanagement

Gepubliceerd op: 5 Januari 2012

Er is eindelijk een standaard die het mogelijk maakt om verschillende regelsystemen bij verkeersmanagement samen te laten werken aan de beste bereikbaarheid. De standaard – DVM-Exchange - is bedacht en ontwikkeld door TU Delft, Trinité en Vialis.

 

Regelscenario’s moeten het verkeer in steden en regio’s in goede banen leiden. Daarvoor zijn VRI’s beschikbaar, toeritdoseerinstallaties en parkeerverwijssystemen. Het gebruik van verschillende systemen van verschillende fabrikanten en gebrekkige onderlinge communicatie tussen de diverse centrales, maken dat het verkeer niet altijd optimaal is te regelen. Zo zijn er in het geval van een ongeluk meerdere handelingen nodig om een passend scenario in te stellen. DVM-Exchange beoogt daar een eind aan te maken. De open standaard zorgt ervoor dat verschillende systemen met elkaar kunnen communiceren en samen kunnen werken aan samenhangende maatregelen en het beste resultaat op de weg.

 

 Rond DVM-Exchange is inmiddels een kerngroep van tien opdrachtgevers, adviseurs en leveranciers gevormd. De eerste tastbare resultaten moeten in maart 2012 beschikbaar zijn; de kerngroep zal haar werk dan aan een neutrale beheersinstantie overdragen.

 

Bron: Verkeerskunde

Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...