inloggen  |  aanmelden

Nieuwe rioolcombi laat ADJ Milieutechniek milieuvriendelijker werken

Gepubliceerd op: 12 December 2014

ADJ Milieutechniek is met de nieuwe VLG rioolcombi in staat om haar afvalstoffen en spoelwaterrestanten sinds enkele weken op extra milieuvriendelijke wijze af.

Dat gebeurt namelijk met een door MAN-dealer Rosier geleverde MAN Euro 6 TGS LX 37.440 8x2-6 chassis en door van de Pol Voertuigtechniek geleverde Mueller rioolcombi, vacuüm- en spuitwagenopbouw. Hierbij zijn de voor- en achterassen gestuurd voor een betere draaicirkel en het zich beter navigeren rondom inspectieputten om met de geavanceerde rioolhaspel te werken. Medio januari 2015 wordt de 2e Euro 6 rioolcombi verwacht.

De rioolcombi is een milieuvriendelijke, maar vooral stille oplossing voor de opruimwerkzaamheden in binnensteden. “Dat is ook een van de redenen waarom wij voor deze auto hebben gekozen”, stelt directeur Arie de Jong. “Door de speciale NMV pto waarin MAN Rosier kon voorzien kan de zowel de PTO als de motor van de vacuümpomp op afstand uitgeschakeld worden, ideaal voor momenten waarbij de pompen niet hoeven te draaien. Dat scheelt in geluids- en milieubelasting en het bespaart brandstof. Het belangrijkste is evenwel dat wij met dit unieke reinigingsvoertuig klaar staan voor de toekomst, ook als er strengere geluids- en milieueisen komen.”

Toepassingsgebied
De ADR rioolcombi is de perfecte druk-/vacuümspuitwagen voor multifunctionele toepassingen en geschikt voor zware industriële reiniging en rioolreiniging. De rioolcombi kan ingezet worden voor het zuigen, persen en transporteren van vloeibare of vaste stoffen. Met name alle soorten afvalwaters, zoals spoelwater met oliën, vetten en slibs dat vrijkomt in de gespecialiseerde industriële reiniging op petrochemische raffinaderijen, maar ook in de maritieme en voedingsmiddelenindustrie.

Krachtig, veilig en efficiënt (riool)reinigen Bij het ontwikkelen van deze wagen is niet alleen gestreefd naar het behalen van de hoogste graad in verantwoord zuigen, persen en transporteren van gevaarlijke stoffen, maar ook bedieningsgemak, ergonomie en veiligheid speelden een grote rol. Zo is de rioolreinigingsinstallatie hydraulisch regelbaar via een afstandsbediening. Met alle opgebouwde veiligheidsvoorzieningen voor mens en milieu voldoet de wagen volledig aan de nieuwste SIR richtlijnen voor het werken op petrochemische industrie, hetgeen tegenwoordig ook vereist is voor werken die vallen onder ARBO richtlijnen, zoals VCA. Dit is wettelijk aangenomen.

Technische hoogstand…
In het oog springen de geïntegreerde 14m3 r.v.s. slibtank en gecombineerde 2 x 3m3 schoonwater zadeltastanks met een verborgen krachtige waterring vacuümpomp van 3.500 m³/uur en sterke zuigcapaciteit van 98%. Hiermee kunnen in korte tijd grote hoeveelheden vloeistoffen verwerkt en daarna volgens de laatst geldende ADR wetgeving getransporteerd worden. Door het opbouwen van een zware hogedrukpomp, met een opbrengst van 330l/min. bij 170 bar, is de rioolcombi ook ideaal voor het doorspoelen van leidingen en riolen.

Met de kleine hogedrukpomp (50 ltr bij 160 bar) kan de unit zichzelf tevens inwendig schoonmaken en kunnen het achterdeksel, putten en slangen nagespoeld worden. Op het achterdeksel is een zwenkbaar haspel gebouwd met 120 meter 1” hogedrukslang. Het haspel is geheel elektronisch in te regelen alsmede te bedienen. Verder is het voertuig voorzien van veel opbergruimte en technische vernuftigheden en geheel afgewerkte in de nieuwe modelijn van het wagenpark. Een speciale functie van dit voertuig is o.a. dat deze tevens boven- en ondergronds tanks kan reinigen dmv eigen butterwashkop installatie, ideaal voor de afdeling tankreiniging en tanksanering.

Aanvullende toepassingsgebieden
Het voertuig zal tevens dienst doen in zowel reguliere als calamiteiten projecten, waaronder incidenten op autosnelwegen, gemeentelijke wegen, verontreinigde rioolstelsels alsmede oppervlaktewaterincidenten. U kunt daarbij denken aan lange oliesporen waarbij wegdekreinigers leeg dienen te worden gezogen en van schoon leidingwater dienen te worden voorzien. Mocht er tevens vloeistoffen gelekt zijn in kolken, rioleringen, gemalen of inspectieputten dan kan de rioolcombi dit direct gebruikt worden om de locatie schoon te maken. Daarnaast biedt het voertuig ademluchtequipment voor het veilig werken in besloten ruimten of verontreinigde riolen met gevaarlijke vloeistoffen.

Voor meer (technische) informatie, persoonlijk advies of beschikbaarheid van genoemde rioolcombi, kunt u geheel vrijblijvend contact met ADJ Milieutechniek opnemen.

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...