inloggen  |  aanmelden

Nieuwe aanpak onkruidbestrijding openbare ruimte

Gepubliceerd op: 7 Augustus 2012

Gemeenten zijn op zoek naar nieuwe manieren om onkruid te bestrijden in de openbare ruimte. Chemische bestrijdingsmiddelen worden geschrapt, handmatig wieden is duur, dus er is behoefte aan alternatieven. Op 2 oktober is er een open dag met demonstraties van nieuwe technieken.

 

Gemeenten werken samen met hoveniers en groenaannemers aan innovaties in de onkruidbestrijding. Hiermee hopen ze een eind te maken aan het verharden van plantvakken in de openbare ruimte uit bezuinigingsoverwegingen en het gebrek aan betaalbare alternatieven voor chemische bestrijding. De gezamenlijke zoektocht vindt plaats in het overkoepelende project ‘Mechanische onkruidbestrijding in de openbare ruimte’. De technieken die daar tot nu toe uit zijn voortgekomen, worden op 2 oktober getoond tijdens een open dag in de gemeente Apeldoorn. De organisatie van de open dag is in handen van Praktijkonderzoek Plant&Omgeving van Wageningen UR.  Zo zijn er proeven te zien met onkruidbestrijding met een mechanische schoffel en wordt de techniek van heetwateronkruidbestrijding getoond.

 

Deelnemende gemeenten in het project zijn Heerhugowaard, Apeldoorn, Urk en Utrechtse Heuvelrug en samenwerkingsverbanden uit Zeeland en Overijssel. Ze werken er samen met waterschappen, groenaannemers en hoveniers.


Bron: groeneruimte.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...