inloggen  |  aanmelden

Nieuw fonds kan bijna miljoen woningen energiezuiniger maken

Gepubliceerd op: 15 Januari 2013

Een speciaal fonds kan ervoor zorgen dat 921.000 woningen energiezuiniger worden. Dat blijkt uit een haalbaarheidsstudie voor het Nationaal Fonds Energiebesparing (NFEB). Dit fonds kan woningeigenaren leningen geven voor energiebesparende maatregelen.

 

In een breed samenwerkingsverband van energiebedrijven, banken, de bouw- en installatiebranche is een haalbaarheidsstudie uitgevoerd voor de opzet van een Nationaal Fonds Energiebesparing. Met dit fonds willen de samenwerkende partijen de markt een mix bieden van aanbod in energiebesparende maatregelen en een laagdrempelige, aantrekkelijke financieringsconstructie via de energierekening. Het geld dat woningeigenaren lenen uit het fonds, komt via aflossingen weer terug in het fonds. Dit zou het voor woningeigenaren aantrekkelijker maken om energiebesparende maatregelen te treffen als het isoleren van spouwmuren. Nu hikt de markt op tegen de hoge investeringen en de financiering daarvan. Om een echte doorbraak te realiseren in het ‘vergroenen’ van woningen, zo zeggen de samenwerkende partijen, is het NFEB nodig. De haalbaarheidsstudie toont aan dat een dergelijk fonds ervoor kan zorgen dat 921.000 woningen energiezuiniger worden.

 

De initiatiefnemers, waaronder de ING, Rabobank, Nuon en UNETO-VNI, verwachten dat het fonds ook nog eens een positief effect zal hebben op de werkgelegenheid. De extra bouwactiviteiten die zullen ontstaan, kunnen volgens het onderzoek ongeveer 15.000 manjaren aan hoogwaardige werkgelegenheid in de bouw-, installatie- en technologiesector opleveren. De studie, die is aangeboden aan minister Blok van Wonen en Rijksdienst, is de uitkomst van een 'Green Deal' tussen de Rijksoverheid en het NFEB.

 

Bron: NuZakelijk.nl 


Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...