inloggen  |  aanmelden

Nieuw duurzaam nutsbedrijf in Groningen

Gepubliceerd op: 25 Februari 2014

Waterbedrijf Groningen heeft in samenwerking met de gemeente Groningen een nieuw, duurzaam nutsbedrijf opgericht. Dit nutsbedrijf - WarmteStad - gaat duurzame warmte- en/of koude-oplossingen bieden aan burgers en bedrijven.
 

Het nieuwe zelfstandige nutsbedrijf zorgt voor duurzame warmte en/of koude voor de stad op een verantwoorde wijze en wil daarmee bijdragen aan een energieneutraal Groningen in 2035. Volgens de gemeente liggen er grote kansen om de CO2-uitstoot sterk in te perken. Het gaat daarbij om restwarmte, warmte/koude opslag en geothermie.
 
Voor de collectieve warmte/koude opslag op het Europapark wordt - als dochter van WarmteStad - tevens de WKO Europapark bv opgericht. Deze bv gaat als eerste warmte/koude leveren vanuit de bronnen die geboord zijn naast de nieuwbouw van het stadskantoor op het Harm Buiterplein. Daarnaast is WarmteStad een paraplu om nieuwe samenwerkingsprojecten te kunnen ontwikkelen, zoals geothermie in Noordwest en een collectieve WKO rondom het Forum in de binnenstad.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...