inloggen  |  aanmelden

KLIC WIN komt er aan

Gepubliceerd op: 19 December 2017

De Tweede kamer heeft recent het wetsvoorstel voor de WIBON aangenomen. Het wachten is nog even op een akkoord op het wijzigingsvoorstel voor de huidige WION. Als beide voorstellen ook door de Eerste Kamer zijn goedgekeurd is de weg vrij voor de lang verwachte invoering van KLIC WIN.
 

Met KLIC WIN gaat de hele afhandeling van graafmeldingen op de schop. Grondroerders krijgen ’echte data’ in plaats van PNG-plaatjes. Het Kadaster handelt zelf alle graafmeldingen af op basis van een centraal Kabels- en Leidingenmagazijn. En netbeheerders moeten ervoor zorgen dat hun informatie in dat centrale magazijn actueel is en voldoet aan het nieuwe informatiemodel: IMKL2015. Daarvoor moeten ze regelmatig hun hele Kabels- en Leidingeninformatie in IMKL2015 uploaden.
Bestaande WION / KLIC-systemen zijn niet op deze manier van werken ingericht. Ze moeten vervangen worden door nieuwe WIBON / KLIC WIN-systemen.
 
Wat doet NedGraphics voor netbeheerders en grondroerders ?
NedWibon is onze SaaS-oplossing waarmee u probleemloos kunt aansluiten op KLIC WIN en voldoet aan alle wettelijke eisen.
NedInfra is onze technische ontwerp- en beheeromgeving waarbinnen IMKL2015 data kunnen worden opgebouwd en ingelezen.
 
Kwaliteit in eigen hand
De levering van Kabels- en Leidingeninformatie aan het Kadaster is een continu proces. Informatie die aan grondroerders wordt doorgeleverd moet actueel en nauwkeurig zijn. U doet er dus verstandig aan om uw data regelmatig te uploaden. Met NedWibon regelt u dat snel en eenvoudig.
 
Automatische IMKL2015 conversie
Het Kadaster verwacht uw Kabels- en Leidingeninformatie in een nieuw objectenmodel: IMKL2015. Dit model wordt niet ondersteund door gangbare beheerpakketten. NedWibon converteert uw data automatisch naar IMKL2015 en voert daarbij een uitgebreide modelcontrole uit. NedWibon sluit eenvoudig aan op uw eigen beheersysteem voor Kabels en Leidingen.
 
IMKL2015 preview
Natuurlijk wilt u van tijd tot tijd kunnen bekijken wat de IMKL2015-conversie met uw data doet. NedWibon biedt u daarvoor een aantal mogelijkheden. Om te beginnen is er de ingebouwde viewer. Hiermee kunt u zien hoe uw Kabels- en Leidingeninformatie er uitziet na conversie in IMKL2015. De viewer werkt met hetzelfde gebruiksgemak dat u van Google Maps gewend bent.
Gebruikt u liever een  CAD- of GIS-omgeving ? Ook dat kan. NedWibon biedt  standaard een WFS-service.
 
Archivering
Het Kadaster handelt zelfstandig alle graafmeldingen af, zonder tussenkomst van netbeheerders. De wet schrijft echter voor dat u als netbeheerder moet zorgen voor de archivering van úw data als die door het Kadaster aan een grondroerder geleverd is. NedWibon regelt dat allemaal voor u. Zonder dat u er omkijken naar hebt, archiveert NedWibon elke graafmelding waarin het Kadaster úw data heeft meegeleverd. NedWibon archiveert ook alle graafmeldingen die uw netwerk niet raken. Zo hebt u altijd een compleet overzicht over alle voorgenomen en uitgevoerde graafwerkzaamheden binnen uw belangengebied.
 
Overzicht
Met het NedWibon Dashboard hebt u altijd overzicht over wat er allemaal speelt in uw netbeheerder account. Hier vindt u berichten en meldingen (natuurlijk alleen als dat nodig is), kunt u uw standaardinstellingen beheren en hebt u een globaal overzicht over lopende acties binnen NedWibon.


 

Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...