inloggen  |  aanmelden

BIM Awareness

Gepubliceerd op: 30 Augustus 2017

BIM wordt in de Bouw- en Utiliteitswereld al breed toegepast en doet nu ook steeds breder zijn intrede in de GWW- en civieltechnische sector. Overheden krijgen hierdoor als opdrachtgever, ontwikkelaar en beheerder van de openbare ruimte vanuit verschillende hoeken met BIM te maken.
 

BIM staat voor Bouw Informatie Model en is een oplossing waarbij alle relevante informatie gedurende het gehele bouw- én beheerproces wordt opgeslagen in een digitaal (3D) gebouw- of omgevingsmodel. Waar verschillende partijen in de bouw voorheen vooral zelfstandig te werk gingen, werken opdrachtgevers, ingenieursbureaus, projectontwikkelaars, aannemers en werkvoorbereiders nu steeds meer en intensiever samen. Dankzij BIM werken alle betrokken partijen met dezelfde informatie. Iedereen kan van elkaar zien wat er gebeurt en alle informatie is actueel en continu beschikbaar. In de kern gaat BIM dus over integrale samenwerking waarbij het delen van informatie centraal staat.
 
Gemeenten nemen steeds vaker een regierol op zich. Het inzetten van BIM is dan met name interessant omdat het voorziet in de informatiebehoefte gedurende de gehele levenscyclus van de openbare ruimte. Het beheer van een bouwwerk maar ook processen omtrent vergunningverlening kunnen dankzij BIM veel efficiënter worden ingericht. In de bouwfase zijn de voordelen nóg tastbaarder: een soepel proces met minder faalkosten, hogere kwaliteit en kortere doorlooptijden.
 
De uitdaging is de bewustwording van het belang van BIM en de bekendmaking hiervan. Om deze reden heeft NedGraphics, in samenwerking met BIM-docent Richard de Nier, een BIM Awareness training ontwikkeld. Tijdens deze training maakt u kennis met de mogelijkheden van BIM en verkrijgt u inzicht in mogelijke voordelen voor uw organisatie. Dat geldt niet alleen voor overheden, maar geldt ook voor bedrijven die in de Infra branche actief zijn. We lichten de laatste trends en ontwikkelingen toe. Als u begrijpt wat er in de nabije toekomst in uw sector op het gebied van BIM gaat gebeuren, dan kunt u een bijdrage leveren om ook uw organisatie daarop in te laten spelen.

De BIM Awareness voor Infra training is geschikt voor iedereen die meer wil weten over BIM en werkzaam is bij bijvoorbeeld opdrachtgevers (o.a. gemeente, provincie, waterschap en rijksoverheid), aannemers, ingenieursbureaus, adviesbureaus, projectontwikkelaars, tekenbureaus en landmeetkundige bureaus. Deze training is bijzonder relevant voor alle belanghebbenden in het proces, zoals o.a. informatiemanagers, werkvoorbereiders, projectleiders, tekenaars, ontwerpers, geo beheerders, calculators en directeuren en biedt een meerwaarde voor iedereen die in aanraking komt of gaat komen met BIM.

Wilt u zich inschrijven voor deze training: https://www.cadac.com/nedgraphics/trainingen/bim-awareness-voor-infra/

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...