inloggen  |  aanmelden

Natuurtijdschrift verkiest beste stadspark van Nederland

Gepubliceerd op: 8 Augustus 2012

Het tijdschrift Roots voor natuurliefhebbers heeft onder haar lezers een verkiezing uitgeroepen voor het favoriete stadspark van Nederland. Tot nu toe ligt het Stadspark van Groningen voorop in de stemming.

 

Roots magazine maakte eerste een eigen selectie van twaalf steden en stadsparken. Daar testte de redactie een jaar langs de kwaliteit en de beleving van de parken. Per stad kwam daaruit één favoriet park naar voren. Die worden nu voorgelegd aan de lezers op de website van het blad. Deze kunnen de parken tot eind augustus op hun eigen wijze beoordelen, door een ‘like’ te verbinden aan hun favoriete park. De Roots-score wordt straks opgeteld bij de ‘likes’ van de lezers en daaruit volgt een winnaar die de prijs ‘Roots Stadspark van het Jaar’ krijgt. In het oktobernummer van het blad wordt de winnaar bekend gemaakt.

 

De parken die zijn geselecteerd en waaruit de lezers kunnen kiezen zijn het Stadspark in Maastricht, de Hoge Vucht in Breda, het Beatrixpark in Almere, het Abraham Ledeboerpark in Enschede, het Stadspark in Groningen, het Griftpark in Utrecht, Volkspark de Goffert in Nijmegen, het Engelse Werk in Zwollen, het Vondelpark in Amsterdam, landgoed Clingendael in Den Haag, het Kralingsebos inin Rotterdam en het Park Sonsbeek in Arnhem.

 

Bron: rootsmagazine.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...