inloggen  |  aanmelden

Natuursteen geeft Canadaplein chique uitstraling

Gepubliceerd op: 30 Oktober 2014

Het oorspronkelijke Canadaplein was kil en kaal, aldus de gemeente Alkmaar. Omgevingsontwerper Maurice Käss ontwierp een meer uitnodigende variant met een groene verblijfsruimte in de vorm van een groeneiland met gras. Struyk Verwo Infra leverde de natuurstenen zitrand die het groeneiland omringt.

Wie het nieuwe Canadaplein betreedt, ziet dat het vroegere podium op het plein is gesloopt. Daarvoor in de plaats is een recreatief groeneiland met gras gecreëerd, omringd door een zitrand met ronde vormen. In het gras staan vijf meerstammige berkenbomen en zeven lichtmasten, die onder andere de bomen uitlichten. Een deel van de entree van de fietsenkelder die onder het plein ligt, wordt overkapt door het groeneiland.

Volop meegedacht
Käss benaderde Struyk Verwo Infra in eerste instantie voor een zitrand van beton, omdat hij wist dat zij veel betonelementen op maat maakt. ‘Uit het gesprek bleek vervolgens dat ze ook met natuursteen werken. Ik had een beperkt budget, maar men voorzag me van duidelijke prijsopgaven voor zitranden van zowel beton als natuursteen. Uiteindelijk koos ik voor de chiquere, natuurstenen variant.

‘Veel positieve reacties’
Over het uiteindelijke Canadaplein is Käss erg tevreden. ‘Alles en iedereen had een mening over het plein, van de gemeente tot de bewoners. Nu het af is, krijgen we veel positieve reacties. Het is echt een rijker stukje plein.’

Het plein in cijfers
  • Opening plein: 5 juni 2014
  • Productsoort zitranden: Terra Antra 03, gevlamde uitvoering
  • Aantal elementen: 139, waarvan 51 unieke elementen
  • Gemiddelde formaat: 1400 x 500 x 530 mm
Bekijk meer natuursteenprojecten

Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...