inloggen  |  aanmelden

Multifunctionele krachtpatser

Gepubliceerd op: 28 Januari 2013

Multifunctionele inzet van het voertuig was de reden voor ADJ Milieutechniek uit Werkendam om de 4-assige DAF trekker van het type; FAD XF105 8X4 Euro 5 uit hun wagenpark, uit te rusten met een afneembare lepelinstallatie voor het bergen en transporteren van defecte en verongelukte vrachtwagens.

ADJ staat voor A. de Jong, grondlegger van het bedrijf die in 1982 startte met de handel in brandstoffen en afvalolie. Vandaag de dag is ADJ Milieutechniek een van de grootste bedrijven in Nederland op het gebied van milieucalamiteiten en professionele reiniging die 24 uur per dag inzetbaar is. Ook ongevallen met vrachtwagens en lading berging van gevaarlijke stoffen behoort tot een van de vele werkzaamheden van ADJ. Hierbij bewijst de 4-assige DAF trekker die ADR gekeurd is goede diensten, de autolaadkraan is van het merk Fassi, type F1300 XP, een 130 t/m autolaadkraan met een reikwijdte van ruim 22 meter. Naast trekker voor speciale opleggers en kraanvoertuig voor hijswerk kan deze DAF nu ook worden ingezet als bergingsvoertuig.

Specialist in bergingsmateriaal, de firma FALKOM Bv uit Tiel leverde onlangs een Falkom FAW 20.000 RE afneembare bergingsinstallatie welke 2x hydraulisch uitschuifbaar is en is uitgerust met een 12.5 tons bergingslier en een uitschuifbare bergingsmast. Zowel de Fassi autolaadkraan, als de bergingsinstallatie kunnen op afstand worden bediend. Het resultaat is een multifunctioneel voertuig dat breed inzetbaar is bij calamiteiten en ongevallen. Het ADR gekeurde voertuig kan volledig op afstand worden bediend, de chauffeur kan uitgerust met een speciaal gaspak en adembescherming hijs- en bergingswerk verrichten bij ongevallen en calamiteiten. Kortom een multifunctionele truck die ingezet kan worden bij calamiteiten en milieu-incidenten, waar het voor de gewone bergers te gevaarlijk wordt.

©2012 Rob Dragt voor Trucks, Het zwaarste blad van Nederland.

foto_1_ADJ foto_2_ADJ 


Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...