inloggen  |  aanmelden

Moderne mix van groen en verharding

Gepubliceerd op: 20 Juni 2016

Het belang van groen staat eigenlijk nooit ter discussie. Ontwerpers van de openbare ruimte besteden veel aandacht aan groen en gemeenten bevestigen de noodzaak en voordelen van groen. 

Groen draagt bij aan een verkoelend effect binnen het stedelijk gebied en zorgt voor extra lokale waterinfiltratie tijdens extreme regenval. Verharding blijft echter noodzakelijk voor de bereikbaarheid en toegankelijkheid van openbare ruimtes. Door te kiezen voor de combinatie van groen en beton wordt het groenaandeel in de bestrating geïntegreerd zonder dat dit ten koste gaat van de toegankelijkheid. U creëert een duurzame leefomgeving waarbij groen, water en verharding op gepaste wijze zijn geïntegreerd. 

Brochure Groenbestrating
In de 28 pagina’s tellende brochure Groenbestrating van Struyk Verwo Infra vindt u informatie over vijf soorten groenbestrating. U kunt uw ontwerp subtiel laten aansluiten op gesloten verharding of juist meer nuances en sfeer aanbrengen in het straatbeeld. Afhankelijk van de door uw gewenste uitstraling en effect kunt u een keuze maken uit bestrating met verschillende percentages begroeibaar oppervlak: 
 
Soort groenbestrating % begroeibaar oppervlak
Groenbestrating 15%
Greenbrick 29%
Hydro Lineo 22% / 44%
Square 33% / 44%
Virage 46%

Meer weten?
Via deze link kunt u de brochure Groenbestrating rechtstreeks downloaden of aanvragen.

Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...