inloggen  |  aanmelden

MeetConsult introduceert gecombineerd landmeten

Gepubliceerd op: 24 Juni 2013

De meeste landmeetkundige metingen worden tegenwoordig uitgevoerd met moderne GPS ontvangers, zoals de Sokkia GRX2. Door gebruik te maken van zowel Amerikaanse, Russische en in de nabije toekomst Europese satellieten kan met de superieure Vanguard board op plekken gemeten worden waar het tot voor kort onmogelijk was met GPS ontvangers. Toch blijven er plekken over waar een Robotic Total Station de voorkeur heeft. Sokkia’s ongeëvenaarde reflectorloze afstandmeter geeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om te meten op een erf zonder deze te betreden. De combinatie tussen deze technieken geeft maakt het mogelijk om te schakelen tussen GPS meten, Robotic en reflectorloos en geeft zo altijd de beste meetoplossing.

HiPer SR, lichtgewicht GNSS ontvanger
Deze GNSS ontvanger is uitgerust met het meest recente “Vanguard” GPS board. Hierdoor heeft u de beschikking tot 226 Universele kanalen voor GPS, GLONASS en Galileo. Het is mogelijk om in moeilijke omstandigheden, zoals bosrijke gebieden een betrouwbare oplossing te krijgen. De ontvanger is compact en weegt slechts 850 gram, hierdoor is dit een van de lichtste GNSS ontvanger die er is.

SX Robotic Total Station
De opvolger van de Sokkia SRX is nu nog betrouwbaarder en nauwkeuriger. Met de hoogste beschermingswaarde in de markt IP65 hoef je geen zorgen te maken over het weer. Met de ultrasmalle laserbundel kan er reflectorloos gemeten worden vanaf 30cm tot 800 meter. De meting duurt slechts 0,9 seconden ongeacht de afstand. Het nieuwe SX-serie robotictotal station stelt de gebruiker dankzij een groot aantal nieuwe technologieën in staat om uiterst efficiënt te werken. De SX-serie is de beste oplossing voor alle soorten werkzaamheden in welke omgeving dan ook.

Over MeetConsult B.V.
MeetConsult B.V. is een geautoriseerde TopconSokkia distributeur voor het hoge segment landmeetkundige en industriële meetinstrumenten zoals total station en GPS apparatuur. Verkoop, onderhoud, trainingen en advies op maat zodat u uw meetwerkzaamheden kan uitvoeren. Topcon en Sokkia uit Japan maken sinds 1920 hoogwaardige optische meetinstrumenten waarbij nauwkeurigheid en betrouwbaarheid de belangrijkste kenmerken zijn. 

Meer informatie:
Joanne LafortezaJacinto
joanne@meetconsult.nl
MeetConsult B.V.
Bolderweg 1
1332 AX Almere
Tel.: 036 521 3975
Fax.: 036 521 3976


Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...