inloggen  |  aanmelden

Meerderheid Nederlanders wil dat alleen gemeente vuurwerk afsteekt

Gepubliceerd op: 16 December 2014

61% procent van de Nederlanders zou het een goed idee vinden als in hun gemeente het afsteken van vuurwerk wordt verboden en er in de plaats één gemeentelijke vuurwerkshow komt. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 23.000 mensen. Inmiddels overwegen al veel gemeenten een vuurwerkverbod in te stellen.

Voorstanders verwachten dat er met gemeentelijke vuurwerkshows minder vuurwerkslachtoffers vallen en hopen dat de overlast door vuurwerk minder wordt. Tegenstanders geven aan dat het wel of niet afsteken van vuurwerk een persoonlijke keuze moet blijven.
 
Dit jaar zijn de tijden voor het afsteken van vuurwerk ingekort: in plaats van 10:00 uur mag vuurwerk nu pas vanaf 18:00 uur worden afgestoken op 31 december. De meerderheid van de deelnemers vindt dit nog niet ver genoeg gaan: van 36 procent mag deze tijd nog verder worden ingekort en van 27 procent mag vuurwerk tijdens de jaarwisseling helemaal verboden worden. 
 
Bron: EenVandaag.nl

Een greep uit ons leveranciersregisterMIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...