inloggen  |  aanmelden

Meer laadpalen voor elektrische auto’s in Soest en Soesterberg

Gepubliceerd op: 9 Maart 2017

De gemeente Soest maakt extra laadpalen mogelijk in de openbare ruimte. “Soest wil in 2030 energieneutraal zijn”, zegt Wethouder Marcel Adriani. “Daarbij hoort ook het stimuleren van het elektrisch rijden. Bezitters van elektrische auto’s die hun auto niet op hun eigen terrein kunnen laden, kunnen een verzoek indienen voor een elektrische laadpaal in de buurt van hun woning.” Er is € 15.000,- beschikbaar. Hiermee kunnen zes nieuwe laadpalen worden geplaatst.

Momenteel zijn er zes laadpalen in de publieke ruimte van de gemeente en de afgelopen jaren zijn er al meerdere verzoeken gedaan voor meer laadpalen. Adriani: “Voorheen konden we deze verzoeken niet honoreren. Door deze nieuwe regeling voorzien we duidelijk in een behoefte van de samenleving.”
 
Verzoek indienen
Inwoners van de gemeente Soest en personen die minimaal 18 uur per week in de gemeente werken, die in het bezit zijn van een elektrische auto die minimaal 45 kilometer volledig elektrisch kan rijden en die afhankelijk zijn van een publieke parkeerplaats op straat kunnen een verzoek voor een laadpaal indienen. Ze kunnen daarvoor terecht op de website van MRA-Elektrisch.
 
Optimale benutting
Parkeerplaatsen in de openbare ruimte voor elektrisch laden zijn voor iedere bezitter van een elektrisch voertuig beschikbaar. Er wordt bekeken of een goede benutting van de laadpaal te verwachten is. Daarom plaatst de gemeente Soest de laadpaal in een omgeving die meer openbaar is, maar die wel binnen de afstand van 300 meter tot de woning of het bedrijf van de aanvrager ligt. Bij het zoeken naar nieuwe parkeerplaatsen voor het elektrisch laden houdt de gemeente ook rekening met de parkeerdruk.
 
MRA-Elektrisch (MRA-E)
De gemeente werkt voor het aanleggen van nieuwe laadpalen samen met MRA-Elektrisch. MRA-Elektrisch (MRA-E) is een projectorganisatie waarin de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht met 80 gemeenten samenwerken om elektrisch vervoer te stimuleren en een netwerk van oplaadpunten te realiseren.

Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...