inloggen  |  aanmelden

Meer invloed gemeenten op verkeersbeleid

Gepubliceerd op: 3 September 2012

De VNG roept de landelijke overheid op om gemeenten meer invloed te geven op het verkeersbeleid. Daardoor zal er, naast de nodige investeringen in snelwegen en intercity’s, meer aandacht komen voor wegen en openbaar vervoer in en rond de stedelijke agglomeraties.

 

De VNG komt met deze noodkreet naar aanleiding van een onderzoek van ING dat aantoont dat de meeste mensen in een straal van 14 kilometer van hun werk wonen en dus voornamelijk gebruik maken van wegen en openbaar vervoer in en rond de steden. Dit houdt volgens de VNG in dat de vervoersvraag vooral op stedelijk/regionaal niveau ligt en dat daar betere aansluiting op gezocht moet worden. Dat kan – zo zegt de VNG- door gemeenten meer zeggenschap te geven over het verkeersbeleid. Vooral in stedelijke agglomeraties kunnen gemeenten heel gericht inzetten op mobiliteitsvraagstukken en zo de regio’s versterken. Zo kunnen ze stedelijke railverbindingen verbeteren, zorgen voor hoogwaardige bussen en stations en de weginfrastructuur in en rond de steden op een hoger niveau brengen. Daarbij zal duurzaamheid een grote rol spelen.

 

De VNG roept de landelijke politiek nadrukkelijk op om de invloed van de lokale overheid in de belangrijke mobiliteitsvraagstukken in de regio te versterken en de gelden voor mobiliteit meer in te zetten voor het openbaar vervoeraanbod in de stedelijke regio’s in het hele land.

 

Bron: vng.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...