inloggen  |  aanmelden

Makkelijker onderhoud sportvelden met nieuwe hoekplaten

Gepubliceerd op: 16 Februari 2016

Sinds een paar jaar worden er vaak vloerplaten gebruikt rondom sportvelden. Dat is een stuk handiger dan tegels en opsluitbanden die eerder favoriet waren. De vloerplaten hebben minder voegen en kunnen worden afgekit. Daardoor groeit er veel minder onkruid en zorgt dus voor lagere onderhoudskosten. 

Rondom kunstgrasvelden worden tegenwoordig Richtingloze Antislip Structuur (RAS) vloerplaten gebruikt. De antislipstructuur zorgt er voor dat je met noppenschoenen minder snel uitglijdt. B.A.S. Begeleiding en Advies Sportterreinen kwam op het idee van ronde hoekplaten. Samen met Struyk Verwo Infra werden deze in RAS uitvoering verder uitontwikkeld.

Ronde hoekplaten: makkelijker in onderhoud
Kunstgrasvelden moeten regelmatig worden geborsteld. Dat gebeurt met een borstel die gemonteerd is achter een kleine trekker of maaier. Om de hoeken van het veld ook te borstelen moet je vaak keren, en dat kost tijd. De hoeken van de velden worden soms bij clubs ook een beetje verwaarloosd vanwege de moeite die het kost. Met ronde hoekplaten los je dit op.
 
Schoonloopplaat vangt vuil schoenen op
Aansluitend is er een schoonloopplaat ontwikkeld. Voordat je het kunstgrasveld betreedt, moeten je schoenen zo schoon mogelijk zijn. Door platen te ontwikkelen waar het schoonlooprooster al in zit, is het veel makkelijker om de randen rond het veld aan te leggen. Met de ervaring van Struyk Verwo Infra zijn deze vloerplaten door ontwikkeld tot een meer dan geslaagd product.
 
Meer informatie?
Wilt u meer weten over deze bijzondere of andere vloerplaten?
Neem dan contact op met accountmanager Pierre Groen via pierre.groen@struykverwo.nl.

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...