inloggen  |  aanmelden

Maastricht verkozen tot Verkeerslichtenstad van Nederland

Gepubliceerd op: 27 Maart 2012

Maastricht heeft voor de tweede keer de titel Verkeerslichtenstad gekregen. De eerste keer was in 2004. Maastricht won dit jaar opnieuw vanwege het feit dat verkeersregelinstallaties rond en in de stad succesvol zorgen voor gedoseerde toegang tot het centrum en voor snelle doorstroming.

 

De Maastrichtse verkeersregelinstallaties hebben gezorgd voor een minimum aan verkeershinder bij de in- en uitstroom van de stad. Ze bevorderen de doorstroming waardoor ophoping van verkeer in de singelstructuur van de binnenstad voorkomen wordt. Daarmee blonk Maastricht uit in de verkiezing van Verkeerlichtenstad 2012. Bij de verkiezing keek een vakjury naar de inzendingen van burgers en verkeerskundigen. Ze beoordeelden de genomineerde steden op de wachttijden voor auto’s, fietsen en voetgangers.

 

In Maastricht hanteert men het principe van ‘uitstroom gaat boven instroom’, zodat er tussen zeven uur ’s ochtends en zeven uur ’s avonds constant ruimte wordt gecreëerd. De gemeente hanteert het principe al sinds 1998, maar vult het systeem steeds verder aan. Inmiddels maken 52 VRI’s er deel van uit. De werking van het systeem is vrij eenvoudig aan te passen, zodat men bij verkeersprojecten en andere ingrepen de doorstroming tijdelijk anders kan aanpakken. De titel Verkeerslichtenstad wordt iedere 4 jaar uitgereikt. Naast Maastricht waren Amersfoort, Apeldoorn, Rotterdam en Tilburg genomineerd.

 

Bron: verkeerskunde.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...