inloggen  |  aanmelden

Maastricht meest romantische stad van Nederland

Gepubliceerd op: 13 Februari 2017

Wie komende Valentijnsdag een echt romantisch weekend wil hebben, kan het beste een bezoek brengen aan de zuidelijkste stad van Nederland. Maastricht is in een online enquête onder de bezoekers van Romantischcadeau.nl namelijk verkozen tot de meest romantische stad van het land.

Maastricht wordt gevolgd door Scheveningen en Amsterdam maakt de top drie compleet. Maar liefst 30,6% van de bezoekers van de website Romantischcadeau.nl koos Maastricht als meest romantische stad van Nederland. ‘Een hapje eten en een terrasje pikken op het Vrijthof’ werd door bezoekers als meest romantische activiteit in Maastricht beoordeeld, op de voet gevolgd door ‘hand in hand slenteren door het historisch centrum’. Een rondvaart over de Maas of een afdaling in de grotten van Sint-Pieter werden duidelijk minder vaak als romantisch beoordeeld.
 
Scheveningen
Op plek twee van de lijst staat Scheveningen met 23,4% van de stemmen. Het strand is hier de meest romantische hotspot. Een strandwandeling, kijken naar de zonsondergang en sterren en picknicken op het strand zijn de populairste romantische activiteiten. Maar ook een ‘hapje en een drankje in een strandtent’ zijn in trek bij liefhebbers van een romantisch dagje Scheveningen. Opvallend is dat het reuzenrad niet hoog scoort. Dit komt waarschijnlijk doordat het reuzenrad nog nieuw is en hierdoor nog relatief onbekend is bij het grote publiek.
 
Andere steden
Amsterdam (16,6% van de stemmen) maakt de top drie compleet. Hier worden een rondvaart of een wandeling langs de grachten als meest romantisch genoemd, gevolgd door ‘een liefdesslotje ophangen aan de Magere Brug’. Ook het Vondelpark is een populair plekje bij geliefden. Utrecht staat op de vierde plek, hier zijn een rondvaart en een wandeling langs de grachten ook de meest populaire activiteiten onder geliefden. Leeuwarden (0,9%) en Groningen (1,1%) scoren het laagst als romantische stad van Nederland.
 
Bron: Stadszaken.nl. Beeld: Romantischcadeau.nl

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...