inloggen  |  aanmelden

Maastricht investeert in verbetering milieuperrons

Gepubliceerd op: 25 Juni 2012

De gemeente Maastricht investeert 1,2 miljoen euro in verbetering van de bestaande milieuperrons. De ondergrondse vuilcontainers worden vervangen door nieuwe exemplaren die schoner zijn en beter geïsoleerd, waardoor ze minder overlast zullen bezorgen.

 

De nieuwe containers worden voorzien van een vulgraadmeldsysteem. Dit systeem maakt het mogelijk om de hoeveelheid afval in de container te meten en de gemeente elektronisch te waarschuwen als de containers vol dreigen te raken. Zodoende kan de gemeente altijd op tijd de containers legen en wordt het probleem van zwerf-vuilzakken naast de containers bestreden. Daarnaast zijn de containers dusdanig geïsoleerd, dat de geluidsoverlast van vooral glas dat in de container wordt gegooid, belangrijk zal afnemen. De nieuwe containers voor papier en plastic krijgen een grotere vulopening, zodat daar ook karton en grote wasmiddelflacons netjes in zijn te deponeren.

 

De eerste containers zijn deze week al geplaatst. Het is de bedoeling dat tegen het einde van dit jaar alle containers zijn vervangen. Naast deze vervangings- en verbeteringsoperatie, zet de gemeente de komende tijd ook extra in op camerabewaking rond de milieuperrons en op handhaving bij overtredingen.

 

Bron: Maastricht.dichtbij.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...