inloggen  |  aanmelden

LZP en Precia Molen gaan voor internationaal weegbruggen netwerk

Gepubliceerd op: 12 Juli 2011

Logistiek Zonder Papier (LZP) streeft naar papierloze transporten om het bedrijfsleven te ontlasten en grote besparingen te realiseren op papieren documenten. Samenwerking met betrokken overheden, zoals regionale politiekorpsen, het KLPD en provincies, en investeren in een betrouwbare infrastructuur hebben geleid tot geavanceerde oplossingen. Met GSM, webbased applicaties en de grootste weegbruggen producent in Nederland, staat LZP aan de vooravond van een internationaal weegbruggen netwerk.

Bob Bles, verkoopleider van Precia Molen, is positief over de samenwerking met LZP. "LZP is in staat om met lokale en internationale overheden afspraken te maken. Weegapparatuur moet ook voldoen aan regels, zoals die zijn vastgelegd in de Metrologiewet en streng worden gecontroleerd door Verispect. Bij LZP weten we zeker dat onze weegbruggen worden gekoppeld met een goedgekeurd en betrouwbaar systeem."

Manuel Villena, directeur van Logistiek Zonder Papier: “Veel bedrijven hebben hun logistieke software ondergebracht bij diverse bedrijven. Weegbrug automatisering is de eerste schakel in het logistieke proces waarmee de vrachtwagenchauffeur te maken krijgt. Het moet bekend zijn en laagdrempelig in gebruik zodat er geen fouten gemaakt kunnen worden want fouten herstellen kost geld. Precia Molen en LZP zorgen er samen voor dat de software koppeling werkt. Daar hoeft de klant zich geen zorgen over te maken. Wij willen tenslotte dat alle organisaties profiteren van de voordelen die papierloze afhandeling van logistieke afval- en productstromen oplevert.”

In de praktijk betekent dit een grote stap voorwaarts voor bedrijven die met elkaar zaken doen. De registratie van wegingen op de weegbrug vindt plaats bij de klant en op de web-based server. De gemachtigde bedrijven kunnen hun eigen transporten hier vandaan inzien, de ontdoener weet waar zijn afval heen is, de ontvanger kan inzien wat naar hem onderweg is en de chauffeur heeft alle gegevens bij zich op zijn telefoon! De handhaver controleert het transport on-line vanuit de auto, de vrachtwagen hoeft niet te stoppen en de transporteur bespaart geld en tijd.

Revolutionair is het natuurlijk allemaal niet. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande technieken en de mogelijkheden van moderne ICT faciliteiten. Dankzij de medewerking van Den Haag, Brussel en Berlijn is Logistiek zonder Papier over de grenzen het bewijs van vooruitgang. De overheid zegt de regeldruk te willen verminderen. Echter, als dezelfde regels worden gehandhaafd zonder papier, is DAT de grote besparing voor het bedrijfsleven.

Bob Bles bevestigt: “Een internationaal weegbruggen netwerk is misschien veel te simpel gedacht, ik noem het liever een internationaal logistiek netwerk. Ja, en dat Zonder papier.


Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...