inloggen  |  aanmelden

Luchtkwaliteit Nijmegen is verbeterd

Gepubliceerd op: 3 Februari 2014

De luchtkwaliteit in Nijmegen is de afgelopen jaren verbeterd. Dit blijkt uit een tussenevaluatie van het Uitvoeringsprogramma Luchtkwaliteit 2010- 2015. Op het moment haalt Nijmegen de hiervoor gestelde Europese normen voor fijnstof.
 

Nijmegen investeert al enige jaren in luchtmaatregelen, zoals in 2010 afgesproken in het Uitvoeringsprogramma Luchtkwaliteit. Sinds 2013 rijden zowel de stads- als regionale bussen op groengas, er rijden taxi's op aardgas en er zijn oplaadpunten voor elektrische auto's op enkele strategische locaties. Daarnaast heeft door stimuleringsmaatregelen en gerichte voorlichting 80% van de bedrijven in Nijmegen-West een schoner wagenpark gekregen. Ook stimuleert Nijmegen actief het fietsverkeer. Verder is het transferium in Ressen uitgebreid zodat er minder verkeer de stad in gaat. En het Dynamisch Verkeersmanagement in het centrum zorgt ervoor dat minder vervuilend vervoer de stad in komt.
 
Om de luchtkwaliteit verder te verbeteren en om vanaf 2015 te voldoen aan de normen hiervoor gaat Nijmegen door met het uitvoeren van de maatregelen uit het Uitvoeringsprogramma. De gemeente zet hierbij vooral in op het toepassen van schonere brandstoffen en doorstromingsmaatregelen voor verkeer. Volgens prognoses zal de stad in 2015 voldoen aan Europese normen voor luchtkwaliteit die dan gelden.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...