inloggen  |  aanmelden

Limburgse samenwerking voor snel internet buitengebied

Gepubliceerd op: 19 September 2016

Twaalf partijen slaan de handen ineen om in de buitengebieden van zes Limburgse gemeenten snel internet aan te leggen. Dat blijkt uit een overeenkomst tussen onder andere de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert, Peel en Maas, Venlo en Weert evenals door Communication & Infrastructure Fund (CIF) en de Provincie Limburg.

Bijna 14.000 panden van burgers en (landbouw) bedrijven op het Limburgse platteland ontberen nu nog snel internet. Het provinciebestuur vindt dat snel internet noodzakelijk is voor de leefbaarheid, economische ontwikkeling en om aangehaakt te blijven bij technologische ontwikkelingen zoals zorg en onderwijs op afstand en ziet dit daarom als een groot probleem.

Doordat zes gemeenten zich samenpakken om het probleem aan te pakken kan CIF - een beleggingsfonds in telecommunicatie, infrastructuur en datacenters dat in Nederland al in ruim 20 gemeenten snel internet heeft aangelegd - gemeentegrens overstijgende clusters van enkele duizenden aansluitingen tegelijk bundelen. De Provincie faciliteert in deze ontwikkeling en de gemeenten verlagen de drempels om de voorziening snel aan te kunnen leggen.

Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...