inloggen  |  aanmelden

Limburgse gemeenten willen meer bedrijven aantrekken

Gepubliceerd op: 8 Februari 2016

Limburg bundelt de krachten om meer investeerders en ondernemers naar de provincie te halen. Op 3 februari werd daartoe het convenant Acquisitie in Limburg ondertekend. Het gaat om de zeven grote Limburgse gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen, Roermond, Weert, Venlo en Venray evenals Industriebank LIOF en de Provincie Limburg. 

Met de ondertekening van het convenant spreken de partijen af om informatie te delen over potentiële investeerders en hun strategische acquisitiedoelen op elkaar af te stemmen. Zo vergroten ze hun kennis van het acquisitieveld en kunnen ze doelmatiger de boer op om Limburg in beeld te brengen bij bedrijven. De overige Limburgse gemeenten, die vanuit marktperspectief verhoudingsgewijs minder in beeld zijn bij acquisities, kunnen daarnaast altijd een individueel beroep doen op het provinciebestuur.
 
Vorig jaar was Limburg na Noord-Holland en Noord-Brabant voor buitenlandse investeerders de aantrekkelijkste provincie om zich te vestigen. In 2014 was de geschatte totaalinvestering door buitenlandse bedrijven in Limburg 69 miljoen euro, in 2015 steeg dit bedrag naar 125 miljoen. Daarnaast was 2014 een topjaar qua grondverkoop: toen werd 107 hectare grond verkocht op Limburgse bedrijventerreinen. Dat is behoorlijk meer dan het jaarlijks gemiddelde van 68 hectare in de periode 2009 tot en met 2012. Het jaar 2013 vormde al een keerpunt na de vastgoedcrisis: toen werd 74 hectare verkocht.
 
Om de aantrekkingskracht van Limburg nog verder te vergroten worden nu dus de handen ineen geslagen. Uitvoerder wordt Industriebank LIOF. De regionale ontwikkelingsmaatschappij brengt Limburg in beeld bij investeerders op het gebied van de logistiek en maakindustrie, beheert de informatiedatabase en werkt samen met de grondeigenaren en de Provincie aan de proposities voor potentiele investeerders.

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...