inloggen  |  aanmelden

Leeuwarden start campagne `Hoor de wind waait door de kieren'

Gepubliceerd op: 3 December 2013

De gemeente Leeuwarden grijpt de feestelijke en koude decembermaand aan om bewoners te wijzen om energieverspilling tegen te gaan. Met de campagne ‘Hoor de wind waait door de kieren’ vraagt de gemeente aandacht voor slimme oplossingen om de kou buiten de deur te houden.

In de decembermaand leiden de kou en de gezelligheid vaak tot het opvoeren van de thermostaat. De gemeente Leeuwarden wil bewoners erop bewijzen dat er ook andere manieren zijn om het binnen wat behaaglijker te krijgen. Niet door meer te stoken, maar door ervoor te zorgen dat er geen energie wordt verspild. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van isolatiestrips, door te kiezen voor HR++ glas of de spouwmuur te isoleren. Het nieuwe energieloket van de gemeente Leeuwarden adviseert en assisteert burgers bij het maken van keuzes voor energiezuinig en comfortabel wonen. Allemaal onder het motto van de toepasselijke campagnetitel ‘Hoor de wind waait door de kieren’. Om burgers tegemoet te komen in de benodigde investeringen voor energiezuinigheid, is sinds begin november een subsidie beschikbaar. Inwoners die daarvoor in aanmerking komen, kunnen een vergoeding krijgen tot een maximum van 2400 euro.
 
Het energieloket `Slim wonen in Leeuwarden' heeft sinds de opening in februari 2013 al meer dan 500 bewoners geholpen bij onder andere het aanvragen van subsidie, het kiezen voor de goedkope duurzaamheidslening en het laten uitvoeren van een energiebespaarscan aan huis. Ook biedt het energieloket een uitgebreide checklist voor het aanvragen van offertes en een snelle online energiecheck op www.slimwoneninleeuwarden.nl.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...