inloggen  |  aanmelden

Leeuwarden krijgt VN-titel ‘Innovating City’

Gepubliceerd op: 19 December 2014

Leeuwarden mag zich UN Innovating City noemen. Leeuwarden is daarmee 1 van de 18 steden wereldwijd die deze titel voert. Deze steden maken deel uit van het UN Global Compact Cities Programme (UNGCCP). Leeuwarden is de tweede stad die zich richt op watertechnologie binnen dit programma.
 

Watertechnologie is al jaren een belangrijk speerpunt van Leeuwarden en Friesland. Onder andere op de WaterCampus Leeuwarden wordt gewerkt aan innovatieve oplossingen voor de wereldwijde waterproblematiek. Dat sluit ook goed aan op de recent gemaakte afspraken tussen de Wereldbank en Nederland. “Via het UNGCCP gaan we wereldwijd samenwerken. Via dit netwerk van de Verenigde Naties kunnen we onze kennis en oplossingen beschikbaar stellen aan andere landen", aldus wethouder Deinum.

WaterCampus Leeuwarden is het fysieke knooppunt van de Nederlandse watertechnologiesector. Onderzoek, onderwijs, innovatie en bedrijvigheid komen hier samen. WaterCampus Leeuwarden is een ontmoetingsplaats voor wetenschappers en bedrijven uit heel Europa. Op WaterCampus Leeuwarden hebben bedrijven toegang tot kennis, onderzoeksfaciliteiten en gekwalificeerd personeel. WaterCampus Leeuwarden is verbonden aan zes demosites en het Water Applicatie Centrum in de provincie Friesland.

 

Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...