inloggen  |  aanmelden

Leeuwarden geeft hondenpoep nuttige bestemming

Gepubliceerd op: 8 Februari 2012

Leeuwarden is één van de eerste gemeenten die hondenpoep om laat zetten in biogas. In deze gemeente gooien hondenbezitters de uitwerpselen van hun dieren rechtstreeks in het riool met behulp van een speciale container. Vervolgens maakt het waterschap er biogas van.

Op deze manier slaat de gemeente twee vliegen in één klap. Het doet een rigoreuze stap in de bestrijding van de overlast die hondenpoep op straat oplevert en bespaart op de kosten van het legen van de voor hondenpoep bestemde afvalbakken. Daarnaast levert het een belangrijke bijdrage aan milieuvriendelijke energieproductie. Het waterschap weet uit de energierijke uitwerpselen bij het zuiveren van het rioolwater biogas te winnen.

Al tien gemeenten zijn begonnen met het opvangen van hondenpoep in het riool. Leeuwarden telt rond de 150 bakken die de uitwerpselen in het riool doen belanden. Ze staan met name op plekken waar mensen geregeld hun honden uitlaten. De bakken zijn met de voet te openen. Een filter vangt het zakje op voordat het in het riool terecht komt.

Bron: Binnenlands Bestuur


Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...