inloggen  |  aanmelden

Leegstand bedrijventerreinen kost gemeenten geld

Gepubliceerd op: 16 Augustus 2012

Door de toenemende leegstand op bedrijventerreinen, lopen gemeenten veel geld mis. Nu landelijk bijna 25 procent van de bedrijventerreinen leeg staat, stroomt er ook 25% minder onroerend zaak belasting binnen, zo blijkt uit recent onderzoek.

Nederland telt 3.776 bedrijventerreinen met in totaal 270.000 bedrijven. Samen komen ze aan een  WOZ-waarde van 177 miljard euro. Momenteel staat er 43 miljard euro aan WOZ-waarde leeg, ofwel bijna 25%. Dat betekent een forse aderlating voor de gemeenten die een groot deel van de OZB mis lopen omdat veel bedrijven momenteel geen eigenaar hebben. Volgens het onderzoek komt het neer op een bedrag van 70 miljoen euro dat aan de gemeentekas wordt onttrokken.

Het verlies is het grootst in Zuid-Holland, zo laat het onderzoek zien. De onderzoekers adviseren gemeenten om de leegstaande terreinen te revitaliseren of bestaande gebouwen te slopen.

Bron: gemeente.nu


Een greep uit ons leveranciersregister​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...