inloggen  |  aanmelden

Landelijke subsidieregeling veelrijders helpt beleid luchtkwaliteit

Gepubliceerd op: 16 Mei 2012

Het plan van staatssecretaris Atsma om zakelijke veelrijders te ‘verschonen’ met subsidies, kan gemeentes helpen om hun beleid op het gebied van luchtkwaliteit sneller te kunnen verwezenlijken. Amsterdam zegt om die reden blij te zijn met de regeling.
 
Staatssecretaris Joop Atsma stelt 25 miljoen euro uit het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL) beschikbaar voor zakelijke veelrijders. Er komt een subsidie voor alle bestelauto's en taxi's die schoner zijn dan de zogenaamde euro 5- norm voor diesel. De gemeente Amsterdam is blij met deze regeling, omdat die perfect aansluit bij het vorig jaar vastgestelde Amsterdamse model. De gemeente zet in op de meest efficiënte maatregelen en heeft voor de komende jaren € 28 miljoen beschikbaar gesteld voor stimuleren van schoon vervoer. Sinds januari van dit jaar is 14 miljoen euro beschikbaar voor kleinere en middelgrote elektrische taxi’s en bestelauto’s.
 
Het stimuleren van schoon zakelijk rijden in de stad is één van de belangrijkste onderdelen van het plan ‘Schone lucht voor Amsterdam’. Om daartoe de meest effectieve maatregelen te nemen, heeft de gemeente alle voorstellen op effectiviteit laten berekenen. Het ‘opschonen’ van de taxivoorraad is één van de effectievere maatregelen. Taxi’s zijn net zo vervuilend als 35 personenauto’s bij elkaar. Het subsidiëren van schonere taxi’s kan dan ook zeer lonend zijn.
 
Bron: Amsterdam.nl

Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...