inloggen  |  aanmelden

Landelijke Benchmark Beheer Openbare Ruimte van start

Gepubliceerd op: 3 Oktober 2016

Ingenieurs- en adviesbureau Antea Group start in oktober met de landelijke Benchmark Beheer Openbare Ruimte. De benchmark wordt voor de derde keer uitgevoerd en biedt inzicht in de prestaties en ontwikkelingen van gemeenten op het gebied van arealen, kwaliteit, kosten en beleid bij het beheer en onderhoud van de buitenruimte. 

Jaarlijks gaan er tientallen miljoenen euro's om in het aanleggen, onderhouden en beheren van de openbare ruimte. Veel gemeenten vragen zich af hoe zij het doen ten opzichte van andere gemeenten. Een vraag die zeker bij de begrotingsbehandeling, nota kapitaalgoederen, beleidsnotities of beheerplannen ter tafel komt. De benchmark geeft antwoord op deze en andere vragen.
 
De benchmark sluit aan op landelijke standaarden en richt zich op alle kapitaalgoederen: van verharding tot openbare verlichting, van meubilair tot en met het openbaar groen. Wegen en groen zijn belangrijke pijlers binnen de benchmark. De beeldkwaliteit komt aan bod, evenals het areaal en de kosten van wegen, stedelijk groen, bomen en speelvoorzieningen.
 
De deelnemende gemeenten krijgen toegang tot een online module met overzichtelijke dashboards om prestaties te vergelijken. Alle gemeenten worden in de module opgenomen op basis van landelijke sets kengetallen. Bij deelnemers aan de benchmark kan meer in detail ingezoomd worden op aspecten zoals samenstelling van het areaal, kwaliteit en kosten. Daarnaast ontvangen benchmark-deelnemers een uitgebreid trendrapport. Hierin brengt Antea Group de benchmarkgegevens voor heel Nederland samen. We gaan in op verschillende beheerprocessen en indicatoren en benoemen de best practices. Alle gemeenten in Nederland worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze benchmark. 

Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...