inloggen  |  aanmelden

Krimpen aan den IJssel organiseert Nationale Groendag

Gepubliceerd op: 19 Juli 2017

Op 20 september organiseert de gemeente Krimpen aan den IJssel samen met Entente Florale en Operatie Steenbreek de Nationale Groendag. Het thema van dit jaar is ‘Met groen en blauw naar klimaatbestendige steden’. Deze kennis- en inspiratiedag is bedoeld voor professionals die in de openbare ruimte werkzaam zijn. 

De gemeente Krimpen aan den IJssel werd in september 2016 uitgeroepen tot de groenste stad van Nederland. Dit jaar vindt in Krimpen de Nationale Groendag plaats. Tijdens deze dag worden de winnaars van de Nationale Groencompetitie Entente Florale 2017 bekendgemaakt.
 
Groen als oplossing
In het ochtendgedeelte gaan drie sprekers in op het thema ‘Met groen en blauw naar klimaatbestendige steden’. Jaap Spros, voorzitter van Entente Florale licht dit toe: “Om oplossingen te bieden tegen klimaatverandering in het stedelijk gebied staan we voor de uitdaging om oplossingen te bedenken. Het groen biedt hierbij veelzijdige oplossingen. Om dit onderwerp goed op de kaart te zetten, is daarom dit jaar gekozen voor het thema ‘Met groen en blauw naar klimaatbestendige steden’.”
 
‘Trots’
Wethouder Marco Oosterwijk van Krimpen aan den IJssel: “Ik ben trots dat we de Nationale Groendag dit jaar in Krimpen aan den IJssel kunnen organiseren. Het wordt een mooie, interessante dag voor de organisaties in de groensector en deelnemende gemeenten. Goed dat we dit jaar aandacht besteden aan dit thema. Een thema dat ook in Krimpen aan den IJssel actief wordt opgepakt. Laten we elkaar op 20 september inspireren, zodat we ook voor uw situatie passende klimaatadaptieve oplossingen kunnen bieden.”
 
Landelijk en regionaal beleid
Andries Heidema, burgemeester van Deventer en vicevoorzitter van Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie, licht tijdens de Nationale Groendag het landelijke beleid rondom klimaatadaptatie toe. Wethouder Mario Jacobs van de gemeente Tilburg vertelt hoe zijn gemeente omgaat met klimaatverandering. In zijn optiek zijn groen-blauwe structuren een must voor klimaatadaptatie.  Na de toelichting van het landelijk en regionaal beleid komt ook de positie van de groensector inzake de klimaatadaptatie aan bod. Wim van Ginkel, CEO van De Koninklijke Ginkel Groep, vertelt de aanwezigen hier meer over.
 
Middagprogramma
In de middag zijn er vier workshops die allemaal betrekking hebben op het thema van de Nationale Groendag. Daarna worden de prijzen uitgereikt van de Steenbreektrofee door Isabelle Diks, lid van de GroenLinks-fractie in de Tweede Kamer en van de Nationale Groencompetitie Entente Florale 2017. De afsluiting van de Nationale Groendag bestaat uit de bekendmaking van het Groenste Dorp en de Groenste Stad van Nederland 2017.

Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...