inloggen  |  aanmelden

Kosten eigen gehandicaptenparkeerplaats variëren sterk

Gepubliceerd op: 8 Maart 2017

Uit onderzoek van Kassa blijkt dat de kosten voor gehandicaptenparkeervoorzieningen in de 25 grootste gemeenten sterk verschillen per gemeente. Zo betalen mindervaliden in de gemeente Ede €88,50 voor een eigen gehandicaptenparkeerplaats en gehandicaptenparkeerkaart samen, terwijl men voor dezelfde voorzieningen in Eindhoven €638,90 kwijt is. De gehandicaptenparkeerkaart is in heel Europa geldig, maar wat je ervoor betaalt verschilt dus flink per gemeente.

De verschillen in kosten voor deze faciliteiten zijn groot. In de gemeente Almere betaal je bijvoorbeeld in totaal €110,80 voor bovengenoemd pakket, terwijl de gemeente Haarlemmermeer €602,66 vraagt. In de gemeente Oss, die buiten de lijst valt, betaal je zelfs helemaal niets.

Kosten variëren sterk
De bedragen die gemeenten rekenen voor de aanvraag en realisatie van een eigen parkeerplaats, leges voor de gehandicaptenparkeerkaart (GPK) en een eventuele medische keuring lopen dus erg uiteen. Resultaat hiervan is dat inwoners met een beperking voor dezelfde faciliteiten in de eigen gemeente soms honderden euro’s meer kwijt zijn dan in een gemeente verderop.

Bekijk hier de volledige lijst van Kassa met de kosten voor een eigen parkeerplaats in de 25 grootste gemeenten.
 
Bron: Kassa.

Een greep uit ons leveranciersregisterABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...