inloggen  |  aanmelden

Koks verkoopt eerste CityFant 6000H

Gepubliceerd op: 11 Juli 2011

Na een demonstratie in het najaar van 2010, kreeg KOKS Milieu- en Voertuigtechniek van Wolfswinkel Reiniging de order voor het leveren van een nieuwe veegmachine. En wel een heel bijzondere, namelijk de eerste Bucher Schörling CityFant 6000 H ter wereld!

Na een periode van intensieve samenwerking tussen de fabriek in Zürich (CH), Wolfswinkel Reiniging uit Maarsbergen, Bakker Bedrijfswagens uit Amersfoort en KOKS Milieu- en Voertuigtechniek uit Alkmaar, is deze primeur begin juli afgeleverd. 

Uniek aan deze nieuwe, chassisgemonteerde veegmachine is de combinatie van de korte wielbasis van 3.250 mm en de slaapcabine. De totale lengte van het voertuig is 5.900 mm. De veeg-/zuigopbouw is geplaatst op een DAF LF 55 met zeer schone EEV motor en hydrostatische aandrijving. Dit chassis is dusdanig aangepast, dat de walsbezem met een diameter van 400 mm gemonteerd kon worden en dat componenten als de uitlaat en het luchtfilter onder de huif van de machine geplaatst konden worden. Met de walsbezem heeft de machine een veegbreedte van 2.300 mm. De veegbreedte met zuigmond en schotelbezem bedraagt 1.170 mm. De veegvuiltank heeft een volume van 6 m3 en een kiphoogte van ca. 710 mm. De schoonwatertank is van r.v.s. en telt een inhoud van 1.900 liter.

Deze CityFant 6000 H is een zeer veelzijdige, krachtige, gebruiksvriendelijke en uiterst zuinige veegmachine, die garant staat voor baanbrekend reinigingswerk en door Wolfswinkel vooral ingezet wordt  in de wegenbouw bij asfaltwerkzaamheden.

Bron: www.koksmvt.com


Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...